BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 29, 2009

Semstr Break II part 2

Dah lame menyepi so now i come back..

1 June - 3 June

mcm dlm plan parents aku..
diaorang nk g melawat pantai timur lak..
dah puas g selatan..
parents aku ske la tmpt diaorg berjumpa, dating mase muda2 dulu..
hehehe..
bertolak dlm jam 11pg..
berkelah dkat satu bukit ni..
xsilap aku dh sempadan ngan kelantan la..
sampai kat pasir mas dalam jam 5 ptg..
pastu g shopping jap..
dptla 'kebas' sepasang 2 bju...
hehe..
then kitaorg g bermalam kat umah kawan lama mak aku..
kawan dia masa posting kat kelantan dlu..
aku cukup lemah betol dok kelantan ni..
makanan dia cukup manis..hehe..
xleh tahan beb..
salunya tomyam ni pedas but this time manis..
hehe..
the next day,kami bertolak ke terengganu..
banyak gak tempat yang kami g tgok..
malam 2 kami g bermalam umah mak sdara aku,mak uda..
the next day kami balik kg kat Raub,but b4 that we all g tgok tempat bersejarah kat sg Lembing..
Dulu tempat ni tempat bijih timah..
ak xbape pndi sgt sejarah ni..kalau u all nk tau..
datangla kat tmpt nie..view dia dri muzium mmg cantik..


Muzium Sungai Lembing,Pahang

my cousin,Amir Mirza..


ni la sekolah lama mak aku dulu..

3 June - 9 June

Sampai je kg..
hobi aku tido la..
dah xde benda nk wat..
hehe..
bila ad knduri pegilaa..
dalam ari 2 gak kami g Kuala Gandah..
actually my mum and adik2 dah g except aku,arif n my dad..
so nak g la tgok..
agak menarik..
after that kami g jalan2 kat KL..
my mum nak bawa anak2 dia g book fair kat mines..
capai gak hasrat dia nk jumpa penulis kesukaan dia tue..
hehe..on 9June kami balik Kedah..
otw back home tue kami singgah Fraser Hill dulu..
sepanjang aku dok salu balik umah wan dari kecik until now..
ni la 1st time pergi..hehe..
xterfikir nak g pon..
sama je sejuk kat umah wan 2..
hehe..kat jam 2pm kami bertolak...
pastu singgah Kuala Kangsar jap..
cuti kali ni agak santai..
memang sweet..


Fraser Hill

Deer Land
me (bj biru) wif my lovely cousins

15 June

Macam biasa aku dengan kawan2 aku keluar..
1st plan nak g Bukit Merah,tp masing2 duit x'ramai'..
as usual Penang laa..
cuma kali ni kami g picnic kat Bt Feringgi then g amik angin kat Bkt Bendera..
dah lama xg sana,2 yang aku plan g sna..
agak lama la dok kat atas 2..
lpas maghrib 2 baru trn and had our dinner kat tepi pantai..
kat jalan otw g queensbay mall..
dlm jam 10 bru balik..
my parents??diaorg faham..gpon aku jarang kluar umah la dok kulim..
cuma bila ada geng je..
hheheh..

Mad,Atul(xnmpk),Me,Muaz n Nieda


View dari atas




Jadi kanak2 balik wat castle..






21 June - 24 June

Aku jadi musafir dalam minggu tue..
hehehe..aku and kezen aku,ikah teman mak long a.k.a along aku tido umah dia..
uncle kitaorg outstation kat KL..
dah lama xmanja2 ngan dia since dia nikah..
so ini la masa nyaa..
hehehe..
on 23 June,g pacific boring dok umah..
maen bowling dulu..
then g tgok movie,JPB Congkak..
mmg best dh ade 8 org je dlm cinema 2..
hehehe..
agak menggila la kitaorg..
on the next day,kuar g..
tgok cite TRANSFORMERS!!!
hahaha..kat JJ Perda..
enjoy habis..
teringat lak kat muizz,dia ska tgok citer2 macam ni..
memangla letih tp puas..


27 June..


Kenduri Durian + Nangka + Buah Salak..
mmg pening la semua org lepas tue..
semua family belah ayah aku dtg.,
agak happening laa..
kat 4 guni durian laa..
mmg bnyk..2 pon stgh guni 2 mak aku wat tempoyak..
hehehe..
cuti sem ni agak unik sikit coz aku dah blaja wat roti and pizza..
so xyah dah la call pizza hut..
hehehe..

2 comments:

~RaIn 'n' StAr~ said...

igt nk sepi smpi ble2...heheheh

mkn durian best ye...nk skit...

arein said...

haha..
dah de yg bising..
2 update 2...
naik muntah tgok durian..
huhu..ni pon dok dmam haa..